Het Oog des Meesters

 

Treed binnen in een magische wereld, 

neem je eigen lot in handen en beleef geweldige avonturen met je vrienden.

 

 

Voor de spelers van ODM 1 tot 3, welkom terug in een blij weerzien met een rollenspel dat je nooit losgelaten heeft.

Voor mensen op zoek naar een Nederlandstalig rollenspel, welkom bij een levend spel dat al decennia loopt en steeds verder ontwikkeld wordt.

Welkom in de avontuurlijke wereld van Het Oog des Meesters !

Europa's meest populaire fantasy RPG, Het Oog des Meesters, is nu opnieuw beschikbaar in het Nederlands !

Het Oog des Meesters wordt al meer dan 30 jaar gespeeld. Het is een gedetailleerde, geloofwaardige middeleeuwse wereld, gecreëerd door meesterlijke Duitse ontwerpers, in een land van donkere bossen, diepe mijnen en grootse kastelen.

Na meer dan 30 jaar hebben deze ontwerpers en een grote fangemeenschap van honderdduizenden spelers een rijke fantasie setting gecreëerd zonder weerga !

 

Het Oog des Meesters heeft de grootste actieve gemeenschap van alle Europese rollenspelen. Jaren van spel en verhalen bieden een diepte aan in deze wereld die je vaak mist in andere spellen.

Deze laatste editie van Het Oog des Meesters brengt decennia van ontwerpverfijningen en suggesties van spelers samen, gecoördineerd door een gepassioneerd en bekwaam team dat al jaren speelt.

De wereld van Het Oog des Meesters is rijk, compleet en ongelooflijk echt!

Avonturië is een groot en gedetailleerd continent en een wereld die helden nodig heeft. Het hart van Avonturië is het Middenrijk, een rijk dat door de jonge keizerin Rohaja wordt geregeerd, maar in werkelijkheid gecontroleerd door machtige regionale heren en dames. Het is een land waar ridders en helden vechten voor de orde van de 12 goden en waar grimmige dwergen in ondergrondse steden diep in de bergen wonen.

Enkele jaren geleden veroverden de volgelingen van de gevreesde aartsdemonen een provincie van het Middenrijk. Nu bekend als de Schaduwlanden, is dit geplaagde land de thuisbasis van demonenoproepers en necromanten. Het Middenrijk blijft altijd waakzaam voor tekenen dat de legers van de Schaduwlanden zich verzamelen en over de grenzen trekken.

Het progressieve Horasische Rijk, de thuisbasis van kunstenaars en dichters, ligt ten zuiden van het Middenrijk. De steden van dit vruchtbare land worden geregeerd door patriciërs, edellieden en raadsleden die elkaar via intriges proberen te verzwakken.

De orks van Avonturië hebben hun nederzettingen in de Orklanden, steppes die zich uitstrekken langs de noordwestelijke grens van het Middenrijk.

 

 

Thorwal ligt ten westen van de Orklanden. De Thorwalers zijn dappere zeevaarders die niet terugschrikken voor piraterij. Beschermd door hun walvis-god, Swafnir, bedreigen de langboten van de Thorwalers grote delen van de westkust van Avonturië.

Verder zuidelijk ligt het rijk van Al'Anfa. De hoofdstad met dezelfde naam, is een stad van decadentie en intriges waar het leven van een vreemdeling alleen waard is wat het op de slavenmarkten kan opbrengen.

Novadi stammen regeren over de enorme woestijn de Khôm die oost van het Horasische rijk ligt. Nog verder naar het oosten heersen sultans en emirs over het land van de Tulamiden.

De noordelijke bossen en steppes rond de Salamanderstenen zijn de traditionele thuislanden van de elfen. Bewonderd wegens hun schoonheid en gratie, maar gevreesd voor hun soms meedogenloze behandeling van indringers. Elfen zijn magische wezens die uit licht lijken te bestaan.

 

Fotogalerij: Het Oog des Meesters

De afbeeldinggalerij is leeg.